fredag den 14. marts 2014

Skrivning intensiveret

Mit miniprojekt på gymnasiet er afsluttet, og jeg er vendt hjem igen - hjem til skrivebordet.

Nu skal mange, mange, mange siders data samles og sammen med en stor bunke fagbøger (og uendeligt mange pdf'er med mere eller mindre relevante forskningsartikler) kombineres til et speciale på 50 sider.

Jeg har været til et givtigt vejledermøde i mandags, som indtil videre har givet afkast i en forhåbentlig færdig problemformulering og indledning (sikkert ikke), og i går var jeg til en megafed (som eleverne ville sige) konference om danskfaget*, som virkelig satte tanker og idéer i gang. Så fedt at være sammen med så mange folk fra sit fag og få levendegjort alt teorien på en så dynamisk måde. For sølle 75 kr., inkl. forplejning. Ærgeligt, at man snart ikke er studerende længere...

Det er hårdt og svært at komme i gang med skrivningen, men også dejligt. Indtil videre er min største udfordring at finde et meningsfuldt fokus, for det kan jo gå mange veje. For eksempel:
  • Danskfaget og it, herunder blogging
  • Danskfaget og stedbaseret læring
  • Danskfaget, blogging og stedbaseret læring
  • Danskfaget og ældre litteratur
Eller
  • Hvor meget kan man egentlig overspringshandle, hvis man samtidig skal skrive 50 sider på to måneder?

En lille krølle på historien er, at jeg også lige skal søge jobs, for de første gymnasiejobs er allerede lagt på nettet! Så det var bare løgn og latin, da jeg engang fik at vide, at gymnasiejobs kom ud i april.

Men det er alt sammen meget motiverende, især sammen med den dejlige, dejlige forårssol. Tak for den! Og for billige konferencer.


* = Danskfaget i mange retninger - et fagdidaktisk møde, årligt tilbagevendende konference afholdt af Dansklærerforeningen, Nationalt Videnscenter for Læsning mfl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar